"Mijn bangste 15 minuten ooit op de weg"

Een automobilist heeft naar eigen zeggen de "bangste 15 minuten ooit op de weg" beleefd in Manawatu Gorge, in Nieuw-Zeeland. De bestuurder hing er achter een camper die een wel bijzonder gevaarlijk rijgedrag vertoonde, net op een plaats waar je dat nu net beter niet doet.

In Nieuw-Zeeland moet links worden gereden. De camper overschreed evenwel slag om slinger de dubbele gele lijn in het midden van de weg. Manawatu Gorge is nu niet echt de plaats om zoiets te doen. De weg is er niet alleen smal, aan de ene kant gaapt ook een diepe kloof en door de vele bochten kan je niet zien of er ander verkeer aankomt.

De bestuurder (die anoniem wil blijven) stuurde foto's door naar de Nieuw-Zeelandse website van Stuff. Daar is op te zien hoe de camper in de winderige kloof niet weet welk baanvak te kiezen. De bestuurder nam ook contact op met de politie en speelde de nummerplaat door.

"Ik hield bewust genoeg afstand, voor als er een ongeluk zou gebeuren. Toen er auto's uit de andere richting kwamen, ging de camper amper naar links. "Manawatu Gorge is heel smal en iedereen die het daar wat kent, weet dat je heel voorzichtig moet rijden", aldus nog de bestuurder op Stuff.

Het is overigens allemaal goed afgelopen. De bestuurder van de camper is afgeslagen aan het einde van de kloof. Naar verluidt zaten er drie jonge mensen voorin.

Meest gelezen