Barokorkest verlaat Engeland na brexit en vestigt zich in België

Het European Union Baroque Orchestra (EUBO) heeft door de mogelijke consequenties van de Brexit beslist om Groot-Brittannië te verlaten en zich te vestigen in België. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.

De muzikanten van het European Union Baroque Orchestra, die nu nog hun basis hebben in Oxfordshire in het zuidoosten van Groot-Brittannië, vrezen dat de uittreding van het land uit de Europese Unie gevolgen zal hebben voor hun buitenlandse reizen.

"Ik vrees dat de Europese orkesten niet langer getalenteerde Britse musici zullen uitnodigen om met hen te werken", legt Emma Wilkinson, general manager van EUBO uit. "De bureaucratische moeilijkheden zijn te talrijk."

Het orkest geeft op 19 mei aanstaande zijn laatste concert in Londen en trekt daarna definitief naar Antwerpen. Andere muzikale formaties zullen mogelijk hun voorbeeld volgen, voegt The Guardian er nog aan toe.

Meest gelezen