Braziliaanse zanger Caetano Veloso komt naar Antwerpen

De Braziliaanse zanger en componist Caetano Veloso staat op vrijdag 12 mei op het podium van de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. De 74-jarige Veloso is een van de belangrijkste namen van het genre tropicalismo. Net als Gilberto Gil vermengde hij traditionele Braziliaanse muziek met hedendaagse invloeden.

Een van de meest gelauwerde muzikanten uit de Braziliaanse muziekwereld staat op vrijdag 12 mei op het podium van de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Caetano Veloso bracht sinds midden de jaren zestig ongeveer vijftig albums uit. Hij is samen met Gilberto Gil de vaandeldrager van de tropicalismomuziek.

De muziek van Veloso werd gebruikt door verschillende cineasten. Zo is zijn muziek te horen in onder meer "Hable con ella" van Pedro Almodovar en "Frida" van Julie Taymor. In totaal heeft Verloso elf Grammy Awards op zijn schouw staan.

"Zijn concert in de Koningin Elisabethzaal staat dan ook garant voor een boeiende avond, waarbij hij met een zorgvuldige selectie songs zal doordringen tot de kern van zijn muzikale universum. Voor de gelegenheid brengt hij ook de rijzende Braziliaanse ster Teresa Cristina mee", meldt organisator Greenhouse Talent.

Meest gelezen