Busverkeer in regio Dilbeek - Meerbeke verstoord na agressiegevallen

Het busverkeer in de regio Dilbeek - Meerbeke is vanochtend verstoord door een onaangekondigde stakingsactie in de stelplaats van De Lijn in Meerbeke. De spontane staking kwam er na een aantal agressiegevallen tijdens het voorbije weekend, zo meldt De Lijn.
archieffoto

"Dit weekend is een aantal van onze chauffeurs bespuwd geweest in het gezicht", zegt Sara Jane Deputter van De Lijn. "Naar aanleiding hiervan is er een spontane actie uitgebroken. Voor de passagiers betekent dit jammer genoeg dat er hinder is." 

Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant, wijst erop dat De lijn "zwaar inzet op het voorkomen van agressie". "Onze mensen krijgen tijdens hun opleiding en tijdens hun job permanent opleiding over het omgaan met en het vermijden van verbale en fysieke agressie", klinkt het. Volgens Van Looy werden de nodige maatregelen genomen om de hinder op de schoollijnen te beperken. 

De hinder bevindt zich hoofdzakelijk op de lijn 127 en lijn 128 (Dilbeek - Ninove - Brussel).

Reizigers kunnen terecht op www.delijn.be voor de lijsten met gereden en niet-gereden ritten. Daarnaast is de Lijninfo vanaf 7 uur bereikbaar op 070/220 200.

Meest gelezen