Cassante Gordon Ramsay zet hobbykoks in hun hemd

De Britse topchef Gordon Ramsay heeft zich helemaal laten gaan op Twitter de voorbije uren en dagen. Hij heeft in zijn bekende stijl enkele gerechten van hobbykoks met de grond gelijkgemaakt met enkele cynische twitterberichten. Al hadden sommigen er eigenlijk zelf om gevraagd...

Mensen die zelf iets klaargemaakt hebben en wel eens de mening van de chef willen hebben, posten hun gerecht op Twitter met een fotootje. Ramsay antwoordt dan wat hij ervan vindt.

Nu staat Ramsay wel bekend om zijn cassante commentaren, zeker op televisie. Maar op sociale media reageerde hij, een drukbezet man als hij is, amper. Tot het voorbije weekend. Plots liet hij zich helemaal gaan in zijn bekende stijl, zonder een blad voor de mond te nemen, wat een hele rist tweets opleverde waarin de hobbykoks in hun hemd worden gezet.

Een minder geslaagd omeletje...

Zo luidt het onder meer "ben je ziek geweest?" bij iemand die zijn (of haar) "laat-avondomeletje" op Twitter gooide, alsof het een hoopje braaksel betreft. Of nog: "Als je bord er beter uitziet dan je eten, moet je het niet op de grill steken." Iemand die vragend zijn rijstgerechtje post - en meteen schoorvoetend erbij zegt dat de portie misschien wat klein is - krijgt als antwoord: "John, je rijst ziet er ouder uit dan ik..."

Velen spelen natuurlijk het spelletje mee, en krijgen waarvoor ze gekomen waren: een rake opmerking. Iemand die probeerde iets te maken op grootmoeders wijze, krijgt (over het duidelijke aangebrande gerecht) te horen: "Gecremeerd. Ashes to ashes."  Iemand die de hamburger van op school op Twitter zet, krijgt wat hij had gevraagd: "Triestig. Zelfs in de gevangenis krijgen ze beter eten."

Sam doet dan weer een nobele poging met een overdadig gevuld bord: "Gordon, ik denk dat je hier niks op aan te merken zult hebben." Waarop Ramsay cynisch antwoordt: "Wat is dit?"

Maar het hoeft niet altijd negatief te zijn. Jenn oogst lof voor haar Wellington (als gebraad of vegetarisch, een klassieker met Kerstmis). "Hartverscheurend", antwoordt Ramsay dan weer op een foto van een bloemkoolpizza met kip tandoori. Al kan ook dat weer dubbel geïnterpreteerd worden...

Meest gelezen