Engels dorpje zoekt mysterieuze aankleder van bushokje

In het Engelse graafschap Devon wordt een bushokje door een mysterieuze persoon aangekleed en gedecoreerd. Niemand in het plaatselijke dorp weet om wie het gaat.

Het zou de plot van een Engelse whodunnit kunnen zijn, alleen niet met een op te lossen moord als centraal thema, maar iets helemaal anders: wie heeft het plaatselijke bushokje een huiselijke look-and-feel gegeven?

De BBC brengt op zijn regionale rubriek het verhaal van Walkhampton, in het zuidwesten van het land. De "aankleding" van het stenen bushokje begon vorige zomer, met een comfortabele zetel en kussens.

Later volgden andere aanwinsten, zoals fotokaders, planten en zelfs lichtjes op zonne-energie. Sommigen vergelijken het werk vanbinnen met werk van de beroemde graffiti-kunstenaar Banksy. Nick Shutt van de West Dartmoor Mission Community zei aan de BBC: "Ook in Walkhampton waart een Banksy rond." Shutt heeft er persoonlijk niks op tegen: "Het is geweldig, en brengt vreugde in de plaatselijke gemeenschap. (...) We hebben er geen idee van wie ervoor verantwoordelijk is, maar het wordt eigenlijk alleen maar beter."

Meest gelezen