Julie Andrews: "Paraplu­scène in "Mary Poppins" bijna met de dood bekocht"

De Britse actrice Julie Andrews heeft voor haar leven gevreesd tijdens de opnames van "Mary Poppins" in 1964. Om de stunt in de bekende parapluscène tot een goed einde te brengen, werd Andrews in een harnas gehesen. "Ik stortte neer op het podium en dat was niet de bedoeling", aldus de 81-jarige Andrews.

De Britse actrice Julie Andrews heeft in "The late show with Stephen Colbert" teruggeblikt op de uit de hand gelopen stunts tijdens de opnames van "Mary Poppins" in 1964.

Julie Andrews voerde de stunts voor de bekende parapluscène in de film zelf uit. Ze werd daarvoor in een harnas gehesen. De kabels waaraan ze bevestigd was, werkten niet zoals gepland.

"Ik stortte neer op het podium. Een minuut was het stil en daarna vloekte ik enkele keren. Gelukkig bleek ik ongedeerd, tot groot genoegen van het publiek in de opnamestudio van "Mary Poppins"", aldus Andrews.

"Mary Poppins" betekende de grote doorbraak voor Julie Andrews midden de jaren 60. Daarna acteerde ze in de succesvolle films "The sound of music", "Victor Victoria" en meer recent nog de animatiefilms "Dispicable me" en "Dispicable me 2".

Meest gelezen