Maarten 't Hart gelauwerd met J.M.A. Biesheuvelprijs

De Nederlandse schrijver Maarten 't Hart heeft de J.M.A. Biesheuvelprijs gewonnen met zijn verhalenbundel "De moeder van Ikabod". De onderscheiding werd voor de derde keer uitgereikt in Amsterdam. De prijs is in het leven geroepen om de auteurs van korte verhalen in de bloemen te zetten.

De jury van de J.M.A. Biesheuvelprijs heeft de Nederlandse schrijver Maarten 't Hart bekroond met de derde editie van de onderscheiding. "'t Hart wordt gelauwerd voor zijn aanstekelijke schrijfplezier en zijn ongeëvenaarde stijl", klinkt het.

De kleurrijke personages en de subtiele excentriciteit in "De moeder van Ikabod" sporen de lezer voortdurend aan om door te lezen, meldt de jury.

Aan de J.M.A. Biesheuvelprijs is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro.

Meest gelezen