Parkour-actievideo loopt helemaal fout af

In Denver, in de Verenigde Staten, is een man door een schoorsteen gevallen bij een spelletje parkour. Hij beleefde de schrik van zijn leven, maar kwam er uiteindelijk vanaf met wat builen en blutsen. Een verhaal voor de rubriek 'don't try this at home'.

Dustin Hinkle zal zich een parkour-filmpje met vrienden nog lang herinneren. Parkour - afgeleid van het Franse parcours du combattant - komt uit de militaire wereld en is een spectaculair parcours waarbij moeilijke en gevaarlijke hindernissen worden overwonnen.

Hinkle (26) was er met enkele vrienden op uit getrokken op de daken van enkele gebouwen in Denver, Colorado, om een actievideo op te nemen. Het ging mis toen hij door een afgedekte fabrieksschoorsteen viel. Hij tuimelde naar beneden tot hij werd opgevangen door een kabel. 

"Ik dacht dat ik ging doodgaan. Ik viel 40 voet (12 meter) en ik leef nog. Weet je, vroeger geloofde ik niet in God. Maar dit heeft mijn ogen geopend. Er bestaat wel degelijk een God", vertelde hij aan plaatselijke media.

Hinkle vanuit de gevangenis: "Dit doe ik nooit meer"

De showman werd dus plotseling 'schouwman'. Maar daarmee was de kous niet af. Hinkle moest worden bevrijd door de brandweer. Het duurde twee uur vooraleer zij door een bakstenen muur heen raakten om hem te verlossen. Ruim 20 brandweerlui werden daarvoor ingeschakeld, het was zelfs even breaking news op een plaatselijk tv-station.

De politie kan er niet mee lachen. Hinkle zal alle kosten moeten betalen - wellicht lopen die in de duizenden dollars - en werd zelfs in de gevangenis gestopt wegens binnendringen van privéterrein. "Maar ik wou helemaal niet naar binnen, integendeel, ik stierf bijna", probeerde Hinkle nog. Ook zijn twee vrienden die meededen, mochten het komen uitleggen.

Vanuit de gevangenis belde hij dan maar naar zijn vriendin, om te zeggen dat alles oké was, maar dat hij het nooit meer zou doen. "Mijn verloofde is zwanger, ik dacht niet dat ik ooit ons kindje zou zien. Ik waag me nooit meer op daken van downtown Denver!"

Het verhaal ging niet onopgemerkt voorbij op sociale media. "We kunnen niet allemaal helden zijn!" klonk het onder meer.

Meest gelezen