Pukkelpop lost eerste namen, met grote headliners

Pukkelpop heeft de eerste 70 namen van zijn affiche bekendgemaakt. Onder meer Editors, The xx en Mumford & Sons zullen headlinen op het festival. De ticketverkoop voor Pukkelpop start woensdag.
Jonas Roosens

Dit jaar loopt Pukkelpop van 16 tot 19 augustus. Hoe de openingsavond eruit zal zien, is nog niet bekend. Op de drie andere festivaldagen oogt de affiche bijzonder divers, met grote namen in verschillende genres. Tal van artiesten die momenteel nog in de studio sleutelen aan een nieuw album, zullen die nieuwe nummers deze zomer komen voorstellen in Kiewit.

Donderdag

Op donderdag staan met The xx en Editors twee Britse bands bovenaan de affiche. The xx heeft met "I see you" een nieuwe plaat uit, die hen begin maart twee keer naar een uitverkocht Vorst Nationaal brengt. In augustus keren ze terug naar ons land om op de eerste festivaldag van Pukkelpop het hoofdpodium af te sluiten, iets wat ze in 2013 ook al deden, met lovende recensies tot gevolg.

Editors zit momenteel nog in de studio en komt in Kiewit zijn zesde studioalbum voorstellen aan ons land. Ook te zien op donderdag: kersverse rapkoning Chance the Rapper. Hij krijgt een hoge plek op het hoofdpodium, vlak voor Editors en The xx.

Vrijdag

Vrijdag trekt Kiewit de meer poppy kaart. Headliner zijn de Britten van Bastille, die begin deze maand het Sportpaleis deden vollopen. Zij krijgen die dag op het hoofdpodium onder meer het gezelschap van London Grammar, dat momenteel nog sleutelt aan een nieuw album. Parov Stelar krijgt de eer om de tweede festivaldag af te sluiten.

Zaterdag

Op de slotdag komen Mumford & Sons met hun meezingers naar Pukkelpop. Een gelijkaardig vleugje folk zal ook te horen zijn bij de mannen van Bear's Den, die momenteel aan het doorbreken zijn bij het grote publiek dankzij een cover van Bryan Adams "Heaven". Kiewit gaat de laatste festivalavond traditioneel in met een portie beats, en die komen dit jaar van Flume.

Verder heeft Pukkelpop 2017 ook nog Interpol in petto. De band speelt exclusief zijn debuut "Turn on the bright lights". Ook PJ Harvey - vorig jaar op Rock Werchter nog goed voor een van de hoogtepunten van het festival -  is erbij en Elbow komt zijn nieuwe plaat voorstellen. De band rond frontman Guy Garvey had zijn komst naar het festival zelf al verklapt in een interview met Ayco Duyster op Radio 1. Ook op de affiche: de warme stem van George Ezra.

De ticketverkoop voor Pukkelpop 2017 start aanstaande woensdag om 13 uur. Het volledige overzicht van de affiche staat op de website van het festival.

Meest gelezen