Rob Vanoudenhoven start opleiding publieksopwarmers

De televisiepresentator en publieksopwarmer Rob Vanoudenhoven stelt vast dat het vak publieksopwarmer een knelpuntberoep is geworden. Vanoudenhoven heeft een cursus klaargestoomd om publieksopwarmers in spe op te leiden, meldt Het Nieuwsblad. "Zonder opwarmer ligt een programma volledig op zijn gat", bevestigt Vanoudenhoven aan deredactie.be.

De televisiepresentator en publieksopwarmer Rob Vanoudenhoven heeft een cursus geschreven voor publieksopwarmers in spe. "Al doende leert men, zeker in dit vak. Laat er geen misverstand over zijn: dit is echt een vak", zegt de 49-jarige Vanoudenhoven in Het Nieuwsblad.

Rob Vanoudenhoven begon zijn carrière dertig jaar geleden als publieksopwarmer bij "De drie wijzen". Hij ontdekte zelf Sven de Leijer en introduceerde hem in het vak.

"Een publieksopwarmer is echt nodig. Zonder opwarmer ligt een programma volledig op zijn gat. En dan heb ik het niet alleen over humoristische programma's, maar ook over pakweg een verkiezingsdebat. Een televisiestudio blijft een kunstmatige omgeving en het publiek moet gerustgesteld worden."

"Het is een lijvige cursus geworden"

Rob Vanoudenhoven heeft zijn cursus publieksopwarmer geschreven met een bevriende consultant uit het bedrijfsleven. "Ik ben ervan geschrokken hoeveel erbij komt kijken. Het is een lijvige cursus geworden."

"Een publieksopwarmer heeft verschillende taken. Je hebt niet alleen je opdracht voor aanvang van een programma, je moet ook tijdens de opname blijven meedenken met het publiek."

Binnenkort start Vanoudenhoven met de voorinschrijvingen voor de cursus. "Het is niet de bedoeling dat we tientallen mensen gaan opleiden, maar het zou fijn zijn om een aantal mensen te introduceren in het vak. Ik merk dat er veel vraag is naar gekwalificeerde opwarmers."

Meest gelezen