Verdachte dodelijk vluchtmisdrijf in Alken krijgt enkelband

De verdachte van het dodelijke vluchtmisdrijf in Alken wordt onder elektronisch toezicht aangehouden. Dat heeft de onderzoeksrechter in Tongeren beslist. De 23-jarige man krijgt dus een enkelband.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 71-jarige man uit Alken aangereden. Hij overleefde het ongeval niet. De verdachte reed na de aanrijding door naar huis en ging in de loop van de ochtend nog werken, maar door een tip werd hij gevonden en gearresteerd. 

Het parket van Limburg liet gisterenavond weten dat de afgenomen alcohol- en drugtesten negatief waren. Het is niet duidelijk waarom de jongeman met zijn zwarte Skoda Fabia helemaal van het rechterrijvak naar links uitweek op de rijbaan, waar op dat moment het slachtoffer met zijn vrouw en een bevriend koppel wandelde. De vier voetgangers waren van een feestje in de buurt op weg naar huis.

Meest gelezen