Zwaarste ochtendspits van dit jaar door verschillende ongevallen

Verschillende ongevallen hebben vanochtend de zwaarste ochtendspits tot nu toe dit jaar veroorzaakt. Rond 8.15 uur stond er meer dan 250 kilometer file op de Vlaamse snelwegen, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Op de E34 in de richting van Antwerpen stond er een lange file als gevolg van een ongeval in Ranst. De aanrijding in Ranst tussen een vrachtwagen en een personenwagen gebeurde kort voor 6 uur. Er viel minstens een gewonde. De weg is intussen vrijgemaakt, maar pendelaars vanuit Turnhout moeten nog rekening houden met veel vertraging. 

In Antwerpen raakte vanochtend rond 6 uur ook de Beverentunnel richting Stabroek volledig versperd door een botsing met minstens twee vrachtwagens. Er is geen doorgang mogelijk en de hinder zou er van langere duur kunnen zijn. Het verkeer moet er bovengronds omrijden. 

Bovendien veroorzaakte ook een ongeval ter hoogte van Groot-Bijgaarden op de E40 van Gent richting Brussel de nodige hinder, net als een ongeval later op de ochtend op de E40 vanuit Leuven naar Brussel ter hoogte van Sterrebeek.

"Het was een uitzonderlijk drukke ochtendspits, met heel wat incidenten en hoge wachttijden. De zwaarste ochtendspits van dit jaar tot nu toe", aldus woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Meest gelezen