Als Boonen nog een koers wint, winnen de werknemers van deze ondernemer óók

Zaterdag start met de Omloop Het Nieuwsblad het openingsweekend van het Vlaamse wielerseizoen. Het zal meteen ook de laatste keer zijn dat we Tom Boonen over Vlaamse wegen zullen zien koersen, Boonen is namelijk aan zijn laatste seizoen bezig. Ondernemer Steven Van Aelst is een grote fan van de wielrenner. Zijn supportershart is zelfs zo groot dat hij bij winst van Boonen ook zijn werknemers in de bloemetjes zet.
2017 Tim de Waele

Steven Van Aelst is naar eigen zeggen een "ongelooflijke Tom Boonen-fan". "Hij is gewoon een topkerel, sympathiek, echt. En zijn Kempische accent is zalig", vertelde hij aan onze verslaggever Khalid Sellam.

Het idee om zijn "hardwerkende" werknemers mee te laten genieten van zijn bewondering voor de wielrenner uit Balen, begon zo'n vier à vijf jaar geleden.

"Hij had toen een aantal koersen gewonnen en ik heb toen tegen mijn mensen gezegd: als hij nu nog één koers wint, dan krijgen jullie allemaal een extra dag verlof", vertelt Van Aelst. "En ja hij wint dan toch, dus ik heb dat moeten doen. Dat was een dure dag."

Nu Boonen aan zijn laatste jaar bezig is, wou Van Aelst nog iets speciaals doen. "Mijn mensen hebben dat onthouden en roken bloed natuurlijk." Ze stelden zelf al een soort verloffiche op. Van Aelst koppelde uiteindelijk een aantal koersen aan de belofte voor een extra dag verlof, zoals de Omloop, de E3-prijs en Parijs-Roubaix.

Het is nu enkel nog wachten op het antwoord van Boonen zelf, met de benen dat spreekt...

Bekijk de volledige reportage:

Meest gelezen