Amerikaanse jazzgitarist Larry Coryell overleden

De Amerikaanse jazzgitarist Larry Coryell is zondagavond op 73-jarige leeftijd in een hotel in New York overleden. Dat melden Amerikaanse media op gezag van zijn woordvoerder. De "Godfather of Fusion" had vrijdag en zaterdag nog opgetreden in New York. Deze zomer had hij nog een tournee gepland.

Coryell is in 1943 in de Amerikaanse staat Texas geboren. Hij bracht tientallen albums uit, waarop hij jazz meestal met andere muzieksoorten zoals rock vermengde. Hij heeft over de hele wereld opgetreden.

Coryell is in zijn slaap overleden. De getrouwde gitarist laat twee zonen, twee dochters en zes kleinkinderen na.

Larry Coryell & Airto Moreira - "Samba improvisation" (1985):

Larry Coryell & Philip Catherine op Jazz Middelheim (2012):

Meest gelezen