Canvas moet boete betalen voor productplaatsing tijdens "Herfstbeelden"

Canvas moet een boete van 2.500 euro betalen vanwege productplaatsing tijdens haar "Herfstbeelden", de sfeerbeelden die de zender 's ochtends toont. Volgens de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) gaf Canvas de productplaatsing niet aan met het verplichte logo.

"De VRM stelt vast dat de uitzending productplaatsing bevat voor verblijfplaatsen in Sint-Joris-Winge en Lubbeek, een brouwerij in Mechelen en een evenementenlocatie in Drimmelen (Nederland). Deze productplaatsing wordt echter niet aangegeven door het PP-logo bij de aanvang en het einde van het programma", zegt de VRM in een persbericht.

In het programma zou ook rechtstreeks aangezet worden tot aankoop en dat er sprake is van overmatige aandacht. "De VRT overtreedt hierdoor het Mediadecreet met betrekking tot het uitzenden van productplaatsing."

"Bij het bepalen van de sanctie houdt de VRM enerzijds rekening met de ernst van de inbreuken en het gegeven dat de VRT in het verleden al gelijkaardige inbreuken heeft begaan. Daarnaast houdt de VRM rekening met het feit dat deze beelden voor een eerste keer beoordeeld worden, dat de VRT geen inkomsten haalt uit het uitzenden van de sfeerbeelden en het beperkte marktaandeel van de uitzending", besluit de VRM.

Meest gelezen