Clouseau viert 30e verjaardag met intieme tournee

Clouseau blaast dit jaar 30 kaarsjes uit. Om dat te vieren gaan de broertjes Wauters opnieuw op tournee. Maar deze keer zonder overdonderende lichteffecten of verbluffende projecties, maar concerten in een kleinere, intieme bezetting. Het officiële startschot wordt gegeven op zeven oktober in Plopsa De Panne.

1987. Het jaartal staat in het geheugen van Clouseau gegrift. Het is het jaar waarin ze hun eerste single "Brandweer" uitbrengen en zo de aftrap geven van hun lange carrière die hen langs kleinere en minder kleine zalen - ze vulden al ettelijke malen het Sportpaleis - brengt. Hun grote doorbraak volgt in 1989 met hits als "Anne" en "Daar gaat ze".

En nu is het even tijd om achterom te kijken naar de afgelopen 30 jaar. Niet met een groots opgezet spektakel, maar met een intieme concerttour met naar eigen zeggen verrassende versies van bekende hits. "Heel wat klassiekers zullen de revue passeren, en tussen de nummers door delen we mooie anekdotes van ons 30-jarig bestaan", verklappen de broers. 

Het startschot van hun tournee wordt gegeven op zeven oktober 2017 in Plopsa De Panne en zal door België en Nederland trekken.

Meest gelezen