Le Pen weigert hoofddoek te dragen in Libanon, ontmoeting geestelijke gaat niet door

De Franse, extreemrechtse presidentskandidate Marine Le Pen heeft een ontmoeting met een geestelijke leider in Libanon afgezegd, toen ze aan de ingang van zijn residentie verplicht werd om een hoofddoek te dragen. "Ik heb geen enkele reden om me te bedekken", zei ze.
AFP or licensors

De leider van de Franse extreemrechtse partij Front National is op driedaags bezoek in Libanon. Vandaag zou ze een bezoek brengen aan de grootmoefti in de hoofdstad Beiroet, maar dat bezoek werd op het laatste moment afgebroken. Aan de ingang van de residentie van de grootmoefti wilden zijn medewerkers haar een witte hoofddoek geven.

AFP or licensors

Le Pen weigerde beleefd om de hoofddoek te dragen, maar de medewerker van de grootmoefti stond erop dat dat het protocol was. De Franse politica legde uit dat ze bij een eerder bezoek aan de moefti in Egypte ook geweigerd had en dat dat toen geen probleem was.

De medewerker zei dat in Libanon andere gebruiken gelden. Le Pen bleef bij haar standpunt. Ze zei dat ze geen enkele reden had om zichzelf te bedekken. Daarna vertrok ze. Later liet de grootmoefti weten dat hij "dit ongepaste gedrag betreurt".

Bekijk hier de beelden van het incident:

Meest gelezen