Lokale politie krijgt binnenkort stroomstootwapens of tasers

Binnenkort krijgt de lokale politie in ons land stroomstootwapens ter beschikking. Met die wapens kunnen de agenten een verdachte tijdelijk verlammen. De eenheden waren al langer vragende partij omdat een dergelijk wapen minder gevaarlijk is dan een pistool, maar toch een groot angstwekkend effect heeft.
PA Wire/Press Association Images

Met een stroomstootwapen of taser kan een agent een elektrische schok toedienen aan weerspanninge verdachten. Die wapens leiden tot een tijdelijke verlamming van de spieren.

Veel politiekorpsen willen dergelijke wapens omdat die minder gevaarlijk zijn dan een vuurwapen, maar tegelijk toch ook een groot afschrikwekkend effect hebben.

Binnenkort zouden dergelijke tasers worden verstrekt aan de lokale politie. Het gaat om een proefproject in een dertigtal politiezones. Als de resultaten positief worden beoordeeld, zouden alle politiezones die erom vragen, worden uitgerust met dergelijke wapens.

Meest gelezen