Na haperend optreden onthult David Cassidy dat hij aan dementie lijdt

David Cassidy lijdt aan dementie. Dat heeft de zanger en acteur zelf bekendgemaakt nadat hij vorig weekend tijdens zijn optreden in Californië zijn tekst vergeten was. Ook fysiek leek hij niet helemaal zichzelf te zijn.

De 66-jarige ster heeft ook aangekondigd dat hij stopt met toeren om zich volledig op zijn gezondheid te kunnen concentreren. 

"Ik heb het lang ontkend, maar ergens vanbinnen wist ik altijd dat dit eraan zat te komen", reageert David Cassidy in het magazine People. Ook zijn moeder leed aan de ziekte. "Ik wil mij focussen op wie ik ben en hoe ik geweest ben, zonder afleidingen. Ik wil liefhebben en genieten van het leven."

Haperend optreden

Afgelopen weekend waren er al vragen gerezen over zijn gezondheid toen er op sociale media video's opgedoken waren van Cassidy's optreden in de Verenigde Staten. Op de beelden is te zien hoe de zanger worstelt met de teksten van zijn oude hits. Op een bepaald moment lijkt hij zelfs even van het kleine podium te vallen.

Cassidy maakte furore in de jaren 70 als tieneridool met hits als "I think I love you" en "How can I be sure?". Ook met zijn rol als Keith Partridge in de televisieserie "The Partridge family" veroverde hij de wereld. De laatste jaren was zijn ster echter tanende. Hij kampte met een alcoholverslaving en financiële problemen.

Meest gelezen