North Sea Jazz Club vraagt het faillissement aan

De North Sea Jazz Club in Amsterdam heeft het faillissement aangevraagd. Dat meldt Kop Oost BV, de organisatie achter de club op het Westergasfabrieksterrein. Sinds de oprichting bijna vijf jaar geleden groeide de club uit tot een begrip in de jazzscene, waar zowel nationale als internationale artiesten op afkwamen.

Een naamswijziging. Dat is de druppel die de emmer van de North Sea Jazz Club in Amsterdam doet overlopen.

Aangezien de licentieovereenkomst met Mojo Concerts voor het gebruik van de naam in mei afloopt, wilde de club verder gaan onder een nieuwe naam. De verhuurder zag dit echter als contractbreuk en dreigde met ontbinding van de huurovereenkomst. Daarop trokken meerdere investeerders zich afgelopen weekend terug, staat in een verklaring.

Door de grote financiële onzekerheid die hierdoor is ontstaan, zag de organisatie zich genoodzaakt een faillissement aan te vragen. In totaal verliezen zestig medewerkers en freelancers hun baan. De kaartenverkoop voor nog geplande optredens is gestopt.

© Image Source, all rights reserved.

Meest gelezen