Verdachte van moord op Shashia blijft in de cel

De jongeman van 25, die verdacht wordt van de moord op de 20-jarige Shashia Moreau uit Heist-op-den-Berg, blijft nog zeker een maand in de cel. De raadkamer in Antwerpen heeft zijn aanhouding bevestigd. De man gaat daar niet tegen in beroep.

De jongeman had op 7 februari samen met Shashia afgesproken in Antwerpen, om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. De man werd een dag later al ondervraagd door de politie, maar verklaarde toen dat hij het meisje nooit had gezien. Uit de camerabeelden bleek echter dat hij loog en Shashia effectief had ontmoet.

Bij een huiszoeking enkele dagen later werd Shashia's lichaam teruggevonden in de binnentuin van de man. Uit de autopsie bleek dat ze met geweld om het leven werd gebracht. De jongeman bekende daarna dat hij het meisje effectief had ontmoet, maar dat hij zich het verloop van die dag niet meer kan herinneren. 

De advocaat van de man laat weten dat ze niet ingaan tegen de beslissing van de raadkamer en het onderzoek verder afwachten. 

Meest gelezen