Verizon moet 350 miljoen dollar minder betalen voor Yahoo!

Het Amerikaanse internetbedrijf Yahoo! en kandidaat-overnemer Verizon hebben een akkoord bereikt over een verlaging van de overnameprijs voor de kernactiviteiten van Yahoo!. Op die manier lijkt de overname toch nog een feit te worden. De prijs is nu vastgesteld op 4,48 miljard dollar, dat is 350 miljoen dollar minder dan eerder was afgesproken.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed without permission.

Midden vorig jaar was internetpionier Yahoo! ingegaan op overnamebod van de kernactiviteiten door de Amerikaanse telecomgroep Verizon. Het ging dan om de bekende toepassingen van Yahoo! zoals de zoekrobot, de e-mails en communicatiesystemen zoals messenger.

Sindsdien is Yahoo! echter op grote schaal getroffen door hackers die vertrouwelijke gegevens van gebruikers buitgemaakt hebben. Dat heeft tot een aantal rechtszaken en dus kosten geleid en daardoor was bij Verizon twijfel gerezen over de deal.

Beide bedrijven zijn het nu eens geworden om de overnameprijs met 350 miljoen dollar te verminderen tot 4,48 miljard dollar. Op die manier lijkt de deal toch nog gered.

Voor alle duidelijkheid: Yahoo! als bedrijf wordt niet overgenomen. Wat overblijft, is een holding met belangen in het Chinese internetbedrijf Alibaba en een belang van 35% in Yahoo! Japan en een hele hoop patenten. Yahoo! is met een belang van 15% de grootste aandeelhouder in Alibaba. De nieuwe groep zal op de beurs genoteerd worden onder de naam Altbaba. Huidig topvrouw Marissa Meyer en tal van andere toplui van Yahoo! zouden opstappen.

AP2006

Meest gelezen