Vliegtuig met vijf passagiers crasht in Melbourne

In Melbourne, in het zuidoosten van Australië, is een vliegtuig neergestort op een winkelcentrum dicht bij de luchthaven van Essendon. Aan boord van het kleine toestel zaten vijf mensen. Niemand overleefde de crash.

De Super King, een vijfzitter van Beechcraft, crashte kort na het opstijgen en kwam daarbij niet ver van de luchthaven terecht op een winkelcentrum in Essendon Fields, ten noorden van Melbourne. Daarop ontstond er ook een brand. Er werden 90 brandweermannen ingezet om het vuur te bestrijden.

"Er waren vijf mensen aan boord van het toestel en het ziet ernaar uit dat niemand de crash heeft overleefd", zegt Stephen Leane van de politie van de staat Victoria. "Er zijn geen dodelijke slachtoffers buiten het vliegtuig."

Volgens de eerste minister van Victoria, Daniel Andrews, is de crash het ergste burgerluchtvaartongeluk in de staat in dertig jaar. Hij spreekt dan ook van een "erg trieste dag voor onze staat".

Over de identiteit van de slachtoffers en de precieze omstandigheden van het ongeval is er nog geen officiële informatie. Australische media berichten wel dat het om een chartervlucht gaat met als bestemming het Kingeiland, ten noordwesten van Tasmanië. De vier passagiers zouden Amerikaanse toeristen zijn, de man achter de stuurknuppel zou een ervaren piloot van in de zestig zijn.
 

Meest gelezen