"Hij zal nu wel twee keer nadenken in het vervolg"

In Londen heeft een fietsster die werd uitgedaagd door enkele mannen in een bestelwagen, enkele straten verder op een efficiënte manier wraak genomen. In amper enkele seconden tijd rukte ze met enkele krachtige armbewegingen de zijspiegel van het voertuig. Een bromfietser sloeg het intussen allemaal gade: "Je hebt gekregen wat je verdient, stuk uitschot."

Eerst wordt de fietsster lastiggevallen aan een rood licht aan Tottenham Court Road, in het Londense centrum. Een van de mannen zegt haar: "Oké, wil je mijn nummer?" De vrouw reageert boos en zegt hen weg te gaan, ze klapt de zijspiegel van de bestelwagen in als statement.

Maar dat werkt net het seksistische gedrag in de hand. De man gaat onverstoord door: "Da's niet echt hoe een dame zich hoort te gedragen hé", klinkt het. "In welke school heb je die charmante opvoeding gekregen?" De man geeft niet op en probeert haar aan te raken door het raampje. "Heb je soms je regels", voegt hij nog toe wanneer de vrouw haar irritatie laat blijken. De man roept daarop nog eens luid en uitdagend: "Geef me je nummer en we gaan iets drinken!"

Vrouw ziet twee straten verder haar kans schoon

Het licht springt op groen en beiden rijden door. De fietsster geeft goed gas en slaagt erin de bestelwagen te volgen. Wanneer die twee straten verder parkeert, ziet ze haar kans schoon voor een onverwachte revanche. Zonder aarzelen rukt ze, als in een actiefilm, met enkele snelle armbewegingen de rechterzijspiegel eraf, om dan volle gas weg te fietsen.

De bromfietser die het allemaal kon filmen met een automatische GoPro-camera op zijn helm, blijft er rustig bij, bolt tot aan het raampje van de verbouwereerde bestuurder, en zegt: "Da's precies wat je verdient, you scum."

"Goed gedaan! Misschien zal hij nu twee keer nadenken"

De vrouw krijgt op sociale media veel steun. "Goed gedaan, misschien zal hij de volgende keer twee nadenken", schrijft Joanne. Lori zegt: "Goed voor haar! Hij heeft een lijn overschreden toen hij haar aanraakte."

Ook Steve staat achter de vrouw: "Nu mag hij aan zijn baas gaan uitleggen wat er gebeurd is. Lol."

In de nasleep van dit filmpje zijn berichten opgedoken dat het opgezet spel zou kunnen zijn. Hierover leest u via deze link.

Meest gelezen