Franse gerecht pakt twee medewerkers van Marine Le Pen op

Na de rechtse presidentskandidaat François Fillon dreigt nu ook Marine Le Pen, de kandidate van het extreemrechtse Front National, in nauwe schoentjes te komen zitten. Het Franse gerecht heeft twee medewerkers van haar voor 48 uur laten oppakken. Ze zouden ten onrechte zijn betaald met geld van het Europees Parlement.

Het gaat om een lijfwacht van Le Pen en haar kabinetchef. Een onderzoek van het Europese antifraudebureau OLAF heeft uitgewezen dat ze onterecht een salaris van het Europees Parlement hebben ontvangen omdat ze niet werden tewerkgesteld in het parlement.

De twee worden nu voor 48 uur vastgehouden in het kader van een onderzoek van het Franse gerecht. Of het gerecht ook Le Pen zelf in het vizier heeft, is niet duidelijk.

Begin deze maand is beslist om een deel van het loon van Marine Le Pen als lid van het Europese Parlement in te houden omdat die weigert het ten onrechte uitbetaalde geld terug te storten. Alles samen gaat het om 340.000 euro. 

Le Pen is de tweede Franse presidentskandidaat die in opspraak komt, maar in tegenstelling tot François Fillon lijkt haar populariteit er niet door te worden aangetast.

Meest gelezen