Giphart en Van Royen komen naar Vlaanderen voor Boekenweek

Voor de Boekenweek, een jaarlijks evenement ter promotie van het boek, komen dit jaar zes Nederlandse schrijvers optreden in Vlaamse boekhandels. Het thema van de Boekenweek, die plaatsvindt van 25 maart tot 2 april, is "verboden vruchten".

De Boekenweek is in Nederland al sinds 1932 een begrip. Maar intussen vindt ook al voor het vierde jaar op rij een gezamenlijke Boekenweek plaats in Vlaanderen en Nederland.

Tijdens die week zullen, onder de noemer vice versa, zes Nederlandse auteurs optreden in Vlaamse boekhandels in Gent, Genk, Antwerpen, Mechelen, Kortrijk en Leuven. De organisatoren kozen daarbij voor auteurs waarvan het werk dicht aansluit bij het centrale thema. Zo zullen Heleen van Royen, Abdelkader Benali, Ronald Giphart, Inge Schilperoord en Frank Westerman in Vlaanderen te zien zijn. Daarnaast zal de schrijver Kluun ook in gesprek gaan met Herman Brusselmans.

Eerder was al bekendgemaakt dat het Boekenweekgeschenk dit jaar geschreven wordt door de Nederlandse auteur Herman Koch. Zijn boek "Makkelijk leven" zal door de boekhandelaars gratis worden aangeboden aan iedereen die tijdens de Boekenweek een literair werk aankoopt.

Het Boekenweekessay is dit jaar van de hand van Connie Palmen. Haar werk "De zonde van de vrouw" zal voor 3,50 euro te koop worden aangeboden. Meer informatie op www.boekenweek.be.

Meest gelezen