Legeroffensief na reeks dodelijke zelfmoordaanslagen in Pakistan

Het Pakistaanse leger is woensdag met een antiterroristisch offensief gestart in heel het land als reactie op een reeks zelfmoordaanslagen die vorige week aan meer dan 100 mensen het leven heeft gekost. Dat heeft het leger meegedeeld.

Vorige week vielen bij een reeks zelfmoordaanslagen meer dan 100 doden. Sindsdien staat de waakzaamheid van de veiligheids- en ordediensten op het hoogste niveau. Het doel van de actie uitgevoerd door land-, lucht- en zeemacht is duidelijk: "de terreurdreiging uitschakelen".

Vorige week donderdag vielen bij een aanslag opgeëist door terreurgroep IS tegen een soefi-heiligdom in Sehwan 90 doden. Eerder werd hoofdstad Lahore getroffen door een reeks aanslagen waarbij zeker 14 doden vielen.

Het Pakistaanse leger was eerder al betrokken bij een aantal offensieven in de stammenregio's in het noordwesten van het land, gericht tegen de taliban en de opstandelingen van Al Qaeda.

 

Meest gelezen