Video player inladen...

Minister Weyts wordt onwel tijdens betoog in Vlaams Parlement

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) is onwel geworden in het Vlaams Parlement. Hij was een antwoord aan het geven op een vraag van collega Annick De Ridder, toen hij zei dat hij zich niet goed voelde. Ondersteund door enkele parlementsleden verliet hij het halfrond. De zitting werd geschorst.

"Minister Weyts is naar huis vertrokken", meldde partijgenoot en parlementsvoorzitter Jan Peumans even later bij Linda De Win. "Hij was bijna flauwgevallen."

Peumans had naar eigen zeggen meteen in de gaten dat er iets aan de hand was. "Ik merkte het al bij de eerste vraag. En bij de tweede vraag begon hij dingen door elkaar te gooien, dus er klopte iets niet. Gelukkig hebben we drie dokters in het parlement."

"Ik denk dat hij een beetje rust moet nemen. Zelfs al je nog heel jong bent, kom je vroeg of laat jezelf tegen. Je neemt soms te veel hooi op de vork en dan krijg je daar de weerbots van."

Waarmee volgens Peumans nog maar eens bewezen is dat een politiek mandaat geen normaal mandaat is. "Men vergelijkt altijd met een job in ik weet niet welke sector maar een politicus is niet bezig van 9 tot 5. Ik ben ook in de weer van 's ochtends vroeg tot veel te laat 's avonds", aldus de parlementsvoorzitter die er nog aan toevoegde dat hij er zelf maar heel weinig extra mandaten op nahoudt.

Eind december werd ook Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits onwel tijdens een marathonzitting in het Vlaams Parlement. Crevits zelf weet de flauwte aan haar aangeboren lage bloeddruk.

Meest gelezen