Veertigtal doden onder wie bevelvoerder bij gevechten in Jemen

Bij hevige gevechten met Houthi-rebellen in het zuiden van Jemen is een bevelvoerder van het leger gedood. De gevechten eisten zowat veertig mensenlevens. Dat is vernomen uit veiligheidsbronnen en meldt de Arabische nieuwszender Al-Arabiya.
Generaal Ahmed al-Jafi streed aan de zijde van president Abd Rabbo Mansour Hadi (deze foto) van Jemen.

Generaal Ahmed al-Jafi is gedood bij gevechten in de havenstad Mokka, in het zuidwesten van het land, door een raketaanval van de Houthi-rebellen. Volgens bronnen bij het regeringsleger zijn 18 soldaten omgekomen en raakten er nog eens dertig gewond. Daarnaast kwamen ook minstens 21 rebellen om het leven en raakten er 23 gewond bij de gevechten en luchtaanvallen van de Arabische coalitie, onder leiding van Saudi-Arabië.

De generaal streed aan de zijde van de internationaal erkende soennitische regering onder president Abd Rabbo Mansour Hadi. De sjiitische Houthi-rebellen en de regering strijden om de stad Mokka. De rebellen controleren grote delen van het land en de hoofdstad Sanaa.

Meest gelezen