Bank overvallen op Brusselse Kunstlaan

Twee daders hebben donderdagvoormiddag een overval gepleegd op een bankkantoor op de Brusselse Kunstlaan. Dat melden verschillende media en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. Bij de overval vielen geen gewonden maar de daders zijn er wel vandoor met een aanzienlijke buit en het dienstwapen van een politieagent.

Rond 11.30 liep bij de politie een alarm binnen dat de BBVA-bank op de Brusselse Kunstlaan overvallen werd. Een politiepatrouille ging poolshoogte nemen en zag dat de mensen in de bank allemaal op de grond lagen. Toen de agenten de bank betraden, werden ze bedreigd door twee mannen die gewapend waren met een vuurwapen. Die namen het dienstwapen van één van de agenten af en gingen er vervolgens vandoor met dat wapen en met een aanzienlijke geldsom. Het tweetal nam de vlucht op een scooter en is voorlopig spoorloos.

Het Brusselse parket is ter plaatse afgestapt, samen met het labo de van federale politie voor een sporenonderzoek. Ook de bewakingsbeelden van de bank zullen geanalyseerd worden.

Toen de agenten de bank betraden, werden ze bedreigd door twee mannen die gewapend waren met een vuurwapen. Die namen het dienstwapen van één van de agenten af en gingen er vervolgens vandoor met dat wapen en met een aanzienlijke geldsom. Het tweetal nam de vlucht op een scooter en is voorlopig spoorloos.

Het parket van Brussel is ter plaatse afgestapt, samen met het labo de van federale politie voor een sporenonderzoek. Ook de bewakingsbeelden van de bank zullen geanalyseerd worden.

AP2008

Meest gelezen