Bekijk hier de beelden: vliegtuig belandt naast de baan

Op luchthaven Schiphol bij Amsterdam is vanmiddag een vliegtuig van de Britse maatschappij Flybe naast de baan beland. Hoe dat kon gebeuren, is nog onbekend. Bij het dalen brak het landingsgestel, meldt de luchthaven. Net als in de rest van Nederland waait het hard op Schiphol.

Volgens de veiligheidsregio zijn de eerste passagiers inmiddels naar buiten gekomen. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt.

Lees verder onder de video.

Het is niet duidelijk of het ongeval te maken heeft met het stormweer. In het verleden waren er overigens al problemen met het landingsgestel van de Bombardier Dash 8 Q400. In 2007 hield de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS haar hele vloot Dash 8-toestellen aan de grond na twee incidenten op enkele dagen tijd.

De storm die vanmiddag woedt, heeft al tot heel wat hinder op Schiphol geleid. Rond 16 uur waren er volgens een woordvoerster ruim honderd vluchten van en naar de luchthaven geschrapt. Heel wat vluchten liepen vertragingen van zo'n half uur tot anderhalf uur op. Vermoedelijk duurt de overlast nog wel de hele avond.

Meest gelezen