Bijna 7.000 nieuwe mede-eisers voor Klimaatzaak op twee dagen

De nieuwe online-registratietool van Klimaatzaak, via sms-authentificatie, levert twee dagen na de lancering bijna 7.000 nieuwe mede-eisers op. Klimaatzaak, een initiatief van 11 BV's, verwacht vandaag de kaap van 25.000 mede-eisers te bereiken.

De vzw Klimaatzaak, een initiatief van 11 BV's, stuurde op 1 december 2014 een ingebrekestelling naar de 4 Belgische overheden om een beleid af te dwingen met als doel 87,5 % minder CO2 uit te stoten tegen 2050.

In april 2015 werd een rechtszaak opgestart, maar de Vlaamse regering tekende eind april 2016 cassatieberoep aan tegen een beslissing dat het proces in het Frans gevoerd wordt. Het is momenteel wachten op een uitspraak.

"Voor Klimaatzaak maakt het niet uit in welke taal het proces gevoerd wordt", zegt Sarah Van Riel. Door het cassatieberoep werd de zaak dus enkel nog maar ingeleid, conclusies zijn er nog niet uitgewisseld. 

De verloren tijd van deze procedureslag heeft Klimaatzaak gebruikt om meer mede-eisers vinden.

Meer mede-eisers dankzij digitale volmachten

Klimaatzaak wil zoveel mogelijk mensen betrekken. Maar de registratieprocedure was nogal omslachtig, wat veel mensen ervan weerhield effectief mede-eiser te worden. 

Daarom werd dinsdag en nieuwe online-applicatie gelanceerd. Die maakt een rechtsgeldige registratie mogelijk via sms-authentificatie. Sinds die lancering meldden zich al bijna 7.000 nieuwe mede-eisers. De organisatie verwacht vandaag de kaap van 25.000 mede-eisers te bereiken.

Meest gelezen