Boom belandt op Brusselse Ring

Even na 11 uur is door het stormweer een boom op de rijweg terechtgekomen op de ring rond Brussel, tussen de Welriekende Dreef en het Leonardkruispunt. Het verkeer ondervond er hinder in beide richtingen, de binnenring was zelfs enige tijd volledig afgesloten.

De Milieudienst heeft de Brusselse parken en bossen gesloten vanwege het stormweer, maar dat kon uiteraard niet beletten dat er een grote boom  omwaaide en op de Brusselse ring terechtkwam.

De boom was zo groot dat hij over de binnenring lag, over de middenberm en over een deel van de buitenring. Daar was nog een rijstrook open, maar er ontstond ook grote hinder.

De brandweer kwam ter plaatse en zaagde de boom in stukken om hem op te ruimen. Na enige tijd was er dan ook opnieuw verkeer mogelijk op de binnenring, en rond 12.30 uur was de binnenring opnieuw volledig open. Op de buitenring bleef de rechterrijstrook nog tot na 13 uur afgesloten. Pas om iets na een was ook de buitenring weer vrij.

Door de problemen stonden er ellenlange files, zowel van Groot-Bijgaarden naar Leonard als in de omgekeerde richting. De files zijn er overgegaan in de gebruikelijke, zij het zware, avondspitsfiles, vooral op de buitenring.Daar was er op een bepaald ogenblik tijdens de spits meer dan een uur extra reistijd.

Meest gelezen