Britse vrouw is gedood door hevige storm Doris

Zowel het Verenigd Koninkrijk als Ierland wordt geteisterd door stormweer. In de Britse stad Wolverhampton is een vrouw gedood nadat ze door een rondvliegend voorwerp werd geraakt aan het hoofd. Nog over het Kanaal is er sprake van afgelaste vluchten, verstoord treinverkeer en tienduizenden gezinnen zonder stroom. De storm genaamd Doris behaalde vanmorgen in het noorden van Wales haar recordsnelheid van 151 kilometer per uur.
Kurt Desplenter

Het Verenigd Koninkrijk en Ierland hebben de zwaarste klap gekregen van de storm Doris die zich nu ook in ons land laat voelen. Doris speelde het klaar om in 24 uur tijd een "weerbom" te worden Een "weerbom" ontstaat als de druk binnen een depressie pijlsnel daalt en zij weerkundige winden produceert.

In Wolverhampton in de Midlands raakte een vrouw aan het hoofd geraakt door rondvliegend puin. Ze is nadien aan haar verwondingen overleden. In Engeland, Schotland en Wales zijn nog andere mensen gewond geraakt, tot nu toe is er één dode geteld. 

De storm Doris houdt wel lelijk huis over het Kanaal. Afgelaste vluchten waren er onder andere op het Londense Heathrow ("10 procent" van alle vluchten) en bij de Ierse maatschappij Air Lingus (12 vluchten). In Noord-Ierland zette een panne ongeveer 20.000 mensen zonder stroom, in Ierland werden 56.000 gebruikers het slachtoffer. Het treinverkeer ondervond de meeste hinder in de agglomeratie Londen, met grote vertragingen en afgelastingen.

In Schotland werd een autoweg ten noordoosten van Glasgow gedeeltelijk afgesloten. Hier was Doris de schuldige in de vorm van hevige sneeuwval. De weerkundige diensten verwachten dat Schotland en het noordwesten van Engeland onder een sneeuwtapijt van tot 30 centimeter komen te liggen.

Volgens de weersvoorspellingen moet het hoogtepunt van de storm nog komen.

Meest gelezen