Cherkaoui en Woodkid slaan handen ineen voor dansvideo

Sidi Larbi Cherkaoui en Woodkid hebben een dansvideo gemaakt bij het nummer "Land of all" van Woodkid. Het is de eerste keer dat de Belgische choreograaf en de Franse muzikant en regisseur hebben samengewerkt. De dans is gebaseerd op "Fall", de balletvoorstelling van Cherkaoui uit 2015.

De jongste samenwerking tussen België en Frankrijk is er een op het domein van de hedendaagse dans. De Belg Cherkaoui en de Fransman Woodkid (artiestennaam van Yoann Lemoine) hebben samen een dansvideo gemaakt bij "Land of all". Dat is een nummer dat Woodkid enkele jaren geleden maakte en dat de soundtrack vormde bij "Desierto", de Mexicaanse thriller van Jonas Curon uit 2015 met onder anderen Gael García Bernal in een hoofdrol.

De choreografie is van de hand van Cherkaoui, maar hij en Woodkid hebben de clip wel samen geregisseerd. Drew Jacoby en Matt Foley namen de dans voor hun rekening. Die is gebaseerd op "Fall", de balletvoorstelling van Cherkaoui uit 2015.

Tien dagen geleden haalde Cherkaoui nog het nieuws toen bekend raakte dat hij de choreografie had bedacht bij het optreden van Beyoncé op de Grammy's.

Meest gelezen