Clooney: "Trump is deel van Hollywoodelite, Bannon is gefaalde regisseur"

Acteur George Clooney heeft kritiek geuit op de Amerikaanse president Donald Trump en diens topadviseur Steve Bannon. Hij heeft de twee verweten deel uit te maken van de Hollywoodelite.

Volgens George Clooney maakt Donald Trump zelf deel uit van de Hollywoodelite die hij regelmatig bekritiseert. De reden? Het geld dat de Amerikaanse president opstrijkt van zijn vroegere film- en televisierollen.

In een interview met Canal+ beweert de acteur dat Trump profiteert van zijn lidmaatschap van de Screen Actors Guild-pensioenregeling. "Hij krijgt elk jaar 120.000 dollar van dat fonds. Hij is zelf een deel van de Hollywoodelite." Een mededeling van de president uit 2015 lijkt dat verhaal te bevestigen. De nota stelt dat Trump in 2015 110.228 dollar ontving, maar het is niet geheel duidelijk of het om een jaarlijks bedrag gaat of een totaalvergoeding.

Trump heeft verschillende keren zijn opwachting gemaakt op het kleine en grote scherm. "Home alone 2", "The fresh prince of Bel Air" en "Apprentice" zijn enkele titels waarin de president een rolletje vertolkte.

"Steve Bannon is een misluke filmscenarist en regisseur"

Ook Trumps topadviseur Steve Bannon moet het ontgelden. "Steve Bannon is een misluke filmscenarist en regisseur", vertelde Clooney. "Hij heeft een Shakespeariaanse rapmusical over de rellen in Los Angeles die hij niet kon maken. Hij streek veel geld op met "Seinfeld". Ook hij maakt deel uit van de Hollywoodelite, dat is de realiteit."

In een interview met Businessweek bekende Bannon dat hij nooit verwacht had dat hij zoveel geld zou overhouden aan zijn investering in "Seinfeld".

"Wordt u niet verondersteld het land te regeren?"

In januari steunde Clooney Meryl Streep die hard uitgehaald had naar de Amerikaanse president tijdens de SAG awards. Toen Trump Streep vervolgens "een overschatte actrice" noemde, reageerde Clooney: "Wordt u niet verondersteld het land te regeren?" Hij vervolgde: "Ik heb niet gestemd voor hem, ik steun hem niet en denk niet dat hij de juiste keuze is."

"Op dit ogenblik in ons leven moeten we hopen dat hij niet alles verwoest. De realiteit is dat je moet hopen dat hij zijn job fatsoenlijk doet, want als de Verenigde Staten falen, zullen er verschrikkelijke dingen gebeuren. Laat ons hopen dat hij het kan."

Meest gelezen