Donald Trump laat de Oscars links liggen

De Amerikaanse president Donald Trump zal niet op de uitreiking van de Academy Awards afstemmen. Dat heeft zijn perswoordvoerder Sean Spicer gezegd. Diezelfde avond houdt first lady Melania Trump haar eerste officiële bal dat hij zal bijwonen.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Zondagavond vindt de 89e uitreiking van de Academy Awards plaats. De ceremonie is steevast goed voor tal van politiek getinte toespraken, een traditie die naar alle verwachting dit jaar een hoogtepunt zal kennen nu Trump in het Witte Huis zit.

Zelf zal de Amerikaanse president het evenement niet bekijken, zo heeft zijn perswoordvoerder Spicer te kennen gegeven. "Het is algemeen geweten dat Hollywood er linkse opinies op nahoudt", antwoordde hij op een vraag van een journalist tijdens een persconferentie. "Ik denk dat de president die avond aanwezig zal zijn op het Governors Ball. Ik heb het gevoel dat de aandacht van de president en de first lady zondagavond hierop zal liggen."

Het Governors Ball dat Spicer aanhaalde, is het eerste grote evenement dat Melania Trump in goede banen zal leiden. Het vindt plaats in het Witte Huis tijdens de National Governors Association Winter Meeting en moet de gouverneurs van alle Amerikaanse staten bijeenbrengen.

Het Governors Ball van Melania valt niet te verwarren met dat van de Oscars. Elk jaar organiseert de Academy of Motion Picture Arts & Sciences eveneens een Governors Ball na afloop van de uitreikingsceremonie om alle winnaars in de bloemetjes te zetten.

Meryl Streep

In het verleden heeft Trump zich al meermaals laatdunkend over de Oscars uitgelaten. "Ik weet niet hoeveel langer ik deze rotzooi nog aankan, zo vreselijk", tweette hij tijdens de uitreiking van 2014.

Recent kwam het nog tot een aanvaring met Meryl Streep nadat zij in een toespraak op de Golden Globes zwaar naar hem had uitgehaald. Hij noemde haar toen "een van de meest overschatte Hollywoodactrices", hoewel hij haar in 2015 in een interview nog als een van zijn favoriete actrices omschreef.

Meest gelezen