Gekruisigde Kanye West duikt op in Amerikaans straatbeeld

Nagels door de handen, een doornenkroon, maar wel sneakers: een gouden Kanye West-standbeeld dat opgedoken is in het straatbeeld van Los Angeles heeft veel weg van Jezus.

Een levensgroot gouden standbeeld van Kanye West die gekruisigd wordt, is opgedoken in Los Angeles. Het werk van straatartiest Plastic Jesus, dat de titel "False Idol" (vals idool) meekreeg, is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Het beeld toont West niet aan het kruis, maar zijn armen zijn wel gestrekt, er zijn nagels in zijn handel geslagen en hij heeft een doornenkroon. Het kunstwerk is te vinden op de hoek van Hollywood Boulevard en La Brea Avenue. Wat de zanger zelf van het kunstwerk denkt, is niet geweten. In zijn teksten en albums zit er wel vaak een goddelijke verwijzing, denk maar aan "Yeezus", zijn album uit 2013 of songs als "Jesus walks" of "I am a god".

"Maak van artiesten geen goden"

In een interview met The Hollywood Reporter heeft Plastic Jesus zijn werk verantwoord. "West is een genie in schrijven en producen, maar hij is geen God en zo zien we hem wel. Tot er een probleem of tegenvaller opduikt in zijn leven of carrière, dan kruisigen we hem."

De kunstenaar heeft ook een boodschap voor de wereld. "Behandel en respecteer de mensen als artiesten, maar maak van hen geen goden, want we kruisigen onze goden." Hij vertelt ook dat hij voor dit project samengewerkt heeft met Ginger, de artiest die vorig zomer ophef veroorzaakte door naakte beelden van Donald Trump in het straatbeeld te maken.

Meest gelezen