Harris: "Kans is groot dat Daniel Craig opnieuw in huid van James Bond kruipt"

Naomie Harris acht de kans reëel dat Daniel Craig nogmaals de rol van James Bond op zich zal nemen. Dat vertelt de Britse actrice aan de BBC. Zelf vertolkte ze de rol van Miss Moneypenny in de vorige twee Bondfilms.

"Ik heb het helemaal gehad met James Bond." Die opvallende uitspraak liet Daniel Craig eind 2015 optekenen even voor "Spectre" in première ging, de vierde Bondfilm waarin hij de rol van de geheim agent vertolkte. Eerder deed hij dat ook al in "Casino Royale", "Quantum of solace" en "Skyfall".

Toch blijft de kans groot dat Craig een vijfde keer in de huid van 007 kruipt. Dat zegt Naomie Harris, de Britse actrice die in "Skyfall" en "Spectre" de rol van Miss Moneypenny voor haar rekening nam. "Ik denk niet dat de makers Daniel uit hun hoofd hebben gezet", vertelt ze aan de BBC. "Ik denk dat de kans groot is dat hij het nog een keer doet. Ik denk dat het te vroeg is om aan andere acteurs te denken."

Geld

Ook geld speelt volgens Harris een rol. "De vorige twee Bondfilms brachten het meeste geld ooit op. Het bewijst dat mensen van Daniel als Bond houden en dat ze hem graag opnieuw willen zien. Ik denk niet dat Daniel hiervoor immuun blijft. Het vergroot de druk, maar uiteindelijk moet hij dan wat voor hem het beste voelt."

Eind vorig jaar liet ook Bondproducer Callum McDougall weten dat Craig "absoluut de eerste keuze blijft". Tegelijk gonst het al maanden van de geruchten over welke acteur Craig mogelijk zal opvolgen.

Meest gelezen