Ook Gentse CD&V en N-VA zullen vergoedingen bekendmaken

In Gent zullen ook de mandatarissen van de oppositiepartijen CD&V en N-VA binnenkort hun vergoedingen bekendmaken. Dat hebben de respectievelijke fractieleiders in de gemeenteraad, Veli Yüksel voor CD&V, en Elke Sleurs voor N-VA, gezegd. Eerder al deden de mandatarissen van de meerderheid, SP.A, Groen en Open VLD, dat in de nasleep van de Publipart-affaire.
Nicolas Maeterlinck
Veli Yüksel in de gemeenteraad.

Bij die affaire bleek dat twee Gentse schepenen een riante vergoeding kregen om in een holding te zetelen, Tom Balthazar van de SP.A en Christophe Peeters van Open VLD. Balthazar stapte vervolgens op als schepen, en als lijsttrekker van SP.A bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

"We hebben iedereen gevraagd om zijn fiscale fiches in te dienen, zullen de vergoedingen oplijsten in een excell en dan bekendmaken", zei kersvers N-VA-fractievoorzitter Elke Sleurs. "Waarom zouden we dat niet doen? Ik zie niet in wat daar zo geheimzinning aan zou zijn. We hebben niets te verbergen." N-VA is met negen mandatarisen de grootse oppositiepartij in de Gentse gemeenteraad.

Bij Vlaams Belang, met drie raadsleden, is te horen dat de partij maar twee afgeleide mandaten heeft: fractieleider Johan Deckmyn zetelt in het Havenbedrijf Gent en raadslid Wis Versyp in het stadsontwikkelingsbedrijf sogent.

Gisteren heeft de Open VLD haar mandaten al bekendgemaakt, vorige week dinsdag beten de kartelpartners SP.A en Groen de spits af.

Meest gelezen