Roger Vangheluwe gaat klacht indienen na nieuwe beschuldigingen

Oud-bisschop van Brugge Roger Vangheluwe gaat een klacht indienen wegens laster en eerroof omdat hij opnieuw is beschuldigd van seksueel misbruik. Een 57-jarige man heeft hem in het blad Dag Allemaal beschuldigd en er is ook een klacht ingediend. Volgens de advocaat van Vangheluwe is de man een fantast.

Advocaat Walter Van Steenbrugge bevestigt aan onze redactie dat het mogelijk nieuwe slachtoffer hem is komen opzoeken nadat hij met Dag Allemaal had gesproken, en dat er inderdaad een klacht wordt ingediend. Volgens Van Steenbrugge is de man met "Dag Allemaal" gaan praten nadat een ander mogelijk slachtoffer in januari met Vangheluwe was geconfronteerd, waarop diens advocaat hem had omschreven als "een fantast die lasterlijke beschuldigingen uit".

Volgens Van Steenbrugge zouden de nieuwe feiten zeer ernstig zijn en is er sprake van twee daders. "Dag Allemaal" schrijft bovendien dat er videobeelden zouden zijn van het nieuwe opgedoken geval van misbruik. Verder onderzoek zal de mogelijke rol van Vangheluwe moeten uitwijzen.

"Mijn cliënt kan de feiten haarfijn beschrijven"

Advocaat Joris Van Cauter, de raadsman van Vangheluwe, zegt aan onze redactie geen weet te hebben van een nieuwe klacht. "Ik heb het ook maar in Dag Allemaal gelezen", zegt hij. Hij heeft Vangheluwe de raad geven een klacht wegens laster en eerroof in te dienen en dat zou volgende week al gebeuren. .

In 2010 nam Vangheluwe ontslag als bisschop nadat was bekendgeraakt dat hij zijn neef had misbruikt.

Advocaat van Vangheluwe: "Dit moet stoppen"

Meest gelezen