Voetbalsupporters AA Gent lopen vertraging op door stormweer

Storm Doris leek vanmiddag even roet in het eten te gooien van honderden voetbalsupporters van AA Gent die in Londen de wedstrijd van hun club tegen Tottenham willen bijwonen. Er staat een ruwe zee waardoor het ferryverkeer tussen Calais en Dover vertraging oploopt. Sommige schepen moesten wachten om de haven van Dover binnen te raken.

Zo'n 7.000 supporters van AA Gent hopen vurig dat ze op tijd in het Wembley-stadion in Londen raken voor de Europese terugmatch tegen Tottenham. Ze vonden Doris op hun weg over het Kanaal.

"De reis was heel moeilijk", zegt Stijn Vlaeminck van Studio Brussel, die meereist met de supporters. "Ik wist dat het storm was op zee, ik dacht dat ik daar heel erg tegen kon, maar net als vele tientallen supporters van AA Gent, loop ik hier ook wel half lijkbleek op die boot."

Meest gelezen