"Beau séjour" krijgt miljoenenpubliek op Netflix

De Eén-dramareeks "Beau séjour" krijgt een internationaal staartje, nu productiehuis De Mensen een deal gesloten heeft met Netflix. De serie rond het vermoorde tienermeisje Kato scheert al hoge toppen in België, maar mag zich nu ook bewijzen voor het Netflix-miljoenenpubliek.

Vanaf 16 maart zal "Beau séjour" ook buiten onze landsgrenzen te zien zijn. De reeks wordt eerst ter beschikking gesteld buiten West-Europa en zal later toegevoegd worden aan het gamma in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland.

De streaminggigant deed vorig jaar al een bod op Beau Séjour bij De Mensen, lang voor de eerste aflevering bij ons op antenne ging.

En er is meer. De serie wordt vanaf begin maart ook in Frankrijk en Duitsland op ARTE te zien zijn. En dat is een primeur: geen enkele andere Vlaamse serie werd tot nu toe uitgezonden op de gerenommeerde zender. In Duitsland krijgt de reeks de titel "Zimmer 108", verwijzend naar de kamer waar hoofdrolspeelster Kato vermoord is. 

Productiehuis De Mensen laat in een Twitterbericht weten trots te zijn dat hun geesteskind internationaal gaat.

"Beau séjour": rauwe whodunit die flirt met de grenzen van de realiteit

In "Beau séjour" moet Kato Hoeven, een vermoord meisje, haar eigen moordzaak oplossen. Behalve vijf mensen kan niemand Kato horen of zien. De hoofdrol is weggelegd voor Lynn Van Royen, maar ook klassebakken als Johan Van Assche, Kris Cuppens, Inge Paulussen, Jan Hammenecker, Joren Seldeslachts, Barbara Sarafian, Reinhilde Decleir, Roel Vanderstukken en Maarten Nulens doen mee.

De dramareeks is van de hand van Bert Van Dael (Clan, Rotkop), Benjamin Sprengers ("Connie &Clyde") en Sanne Nuyens ("De vijfhoek", "Dura lex") en werd geregisseerd door Nathalie Basteyns en Kaat Beels. Nu zondag zendt Eén de voorlaatste aflevering uit van de reeks. "Beau séjour" sleepte op Séries Mania de publieksprijs in de wacht.

Meest gelezen