Komende dagen hinder op E40 in Affligem

Wie komend weekend richting kust wil rijden en over Affligem moet, vermijdt best de E40. Daar worden herstellingswerken uitgevoerd ter hoogte van de oprit. Automobilisten krijgen de raad via de Antwerpse Ring (R1) te rijden. Als alles volgens plan verloopt, wordt de E40 in Affligem weer over de volledige breedte opengesteld op 1 maart.
(Archieffoto)

De werken beginnen vanavond om 20 uur. Een deel van de afrit van Affligem zal worden gebruikt als tijdelijke rijstrook. Daardoor zullen er tijdens de werken twee rijstroken open zijn, maar de rechterrijstrook zal ook als uitvoegstrook dienen voor het verkeer dat in Affligem de snelweg wil verlaten.

Dat betekent een aanzienlijke vermindering van de capaciteit, sterk vertraagd verkeer en wachtrijen op de E40 in de rijrichting van de kust, waarschuwt het Agentschap Wegen en Verkeer. In de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u voor de veiligheid van de arbeiders en de weggebruikers.

Om het woon-werkverkeer te ontzien, worden de werken uitgevoerd in het weekend en tijdens de krokusvakantie, maar het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht bij het begin van de vakantie toch veel verkeer op de snelwegen. Langeafstandsverkeer krijgt de raad over Antwerpen te rijden. Na afloop van de herstelling moet het beton van de weg nog anderhalve dag uitharden.

Meest gelezen