Storm eist tweede dodelijke slachtoffer, ook veel materiële schade

Na het stormweer van gisteren is er sprake van twee doden en een zwaargewonde. In Dalhem, vlak bij Voeren, kwam een man om het leven toen een boom op zijn auto was gevallen. Zijn vrouw die naast hem zat, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. In Evere raakte een kind zwaargewond toen hij een dakpan of een stuk steen op het hoofd kreeg. Voorts is er vooral sprake van materiële schade.
Een bestuurder kwam om het leven toen een boom op zijn wagen viel

West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen kregen de hulpdiensten heel wat oproepen binnen, vooral van materiële schade. Zo is in Sint Andries een boom op een villa gevallen terwijl de eigenaar in zijn kantoor zat te werken. De man bleef ongedeerd. De brandweer had enkele uren nodig om de boom in stukken te zagen en van het dak te halen.

En ook de Bredense schepen en OCMW-voorzitter Jacques Deroo (SP.A) is getroffen door het stormweer. Een windstoot blies een deel van het dak van zijn nieuwbouw weg. "De woning is bestemd voor mijn zoon. Ik heb er vier jaar aan gewerkt. Dit komt hard aan", zegt hij. Het zal nog maanden duren eer de schade hersteld is.

In de buurt van Veurne is daarnaast een zware vrachtwagen door de wind van de weg geblazen en gekanteld. De chauffeur bleef ongedeerd, maar er was lange tijd hinder. In Ramskapelle bij Nieuwpoort is de topgevel van een huis ingestort. Er vielen geen gewonden, maar het huis is onbewoonbaar en ook een naburig huis liep schade op. In Zillebeke zaten enkele woningen zonder stroom nadat een grote spar een elektriciteitskabel had losgerukt.

Vlaams-Brabant

In het kasteeldomein van Gaasbeek is een oude beuk van meer dan 15 meter omgevallen. De zware takken van de kruin vielen op het terras van brasserie Krijmerie.

Op de spoorlijn tussen Leuven en Mechelen in de buurt van Hever is een boom op de sporen gevallen. Zo'n 200 mensen zaten twee uur vast. De boom is ondertussen verwijderd en het spoorverkeer loopt weer normaal. Ook in Linkebeek was er een boom op de sporen gevallen.

Brussel

In Brussel bleef het niet bij materiële schade. In Evere is een kindje van twee namelijk geraakt door een stuk hout van een appartementsgebouw dat naar beneden viel. Het kind is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Limburg

In Kortessem is het dak van een huis zwaar beschadigd. Het treinverkeer ondervond ook in Limburg hinder van de storm. Door een omgevallen boom reden er gisterenavond geen treinen tussen Hasselt en Bilzen en tussen Landen en Sint-Truiden. In Lummen raakte nog een bestuurder gewond nadat een boom op een auto was gevallen.

Antwerpen

In de provincie Antwerpen was er in de namiddag vooral schade in de stad Antwerpen, maar tegen de avond waren de Kempen aan de beurt. De hulpdiensten in Essen kregen zo'n twintig oproepen binnen. Het ging altijd om materiële schade.

Zo moest de brandweer in Borgerhout in Antwerpen een deels los zittende dakgoot verwijderen. In Mol is een boom op vier geparkeerde auto's gevallen. Die zijn allen zwaar beschadigd, maar niemand raakte gewond.

Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen was het gisteren ook een drukke dag voor de brandweer, maar ook daar valt de schade behoorlijk mee. Er is vooral sprake van omgewaaide bomen en rondvliegende brokstukken. In Aalst heeft de brandweer veertien interventies moeten doen. 

Luik

De zwaarste balans viel dus op te meten in de provincie Luik. In Dalhem, vlak bij Voeren, kwam een man om het leven toen een boom op zijn auto was gevallen. Zijn vrouw die naast hem zat, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Meest gelezen