Automobilist rijdt groep voetgangers aan in Heidelberg, politie schiet hem neer

In Heidelberg in Duitsland heeft een automobilist een groep voetgangers aangereden in het centrum van de stad. Drie van de voetgangers raakten gewond, een van hen, een man van 73, was er slecht aan toe en is later overleden. De automobilist werd door de politie even later neergeschoten en is erg gewond.
De achtergelaten auto op de Bismarckplatz.

Na het incident ging de automobilist er te voet van door, en naar verluidt had hij een mes bij zich. Hij werd door de politie achtervolgd en in het nauw gedreven, na een korte impasse werd hij door de agenten neergeschoten. Hij raakte zwaargewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Het incident gebeurde in de binnenstad, op de Bismarckplatz, vlak voor winkels. De de Bismarckplatzis een drukke plek in Heidelberg, met tram- en bushaltes en ook de toegang tot de voetgangerszone.

De man reed in een huurauto, en er is voorlopig niets geweten over zijn achtergrond of zijn motieven.

Volgens de lokale media is de man psychisch gestoord, maar dat kon de politie niet bevestigen. Wel gaat de politie er voorlopig van uit dat de man alleen gehandeld heeft en dat het niet om een terreurdaad gaat.

De Bismerckplatz is een drukke plaats in Heidelberg en de toegang tot de voetgangerszone.

Zwaarbewapende politieagenten kwamen ter plaatse.

Politieagenten rond de achtergelaten huurauto.

Meest gelezen