Emma Thompson niet in mini-sequel "Love actually": "Dat zou veel te triest zijn"

Nog één maand wachten, en dan komen de liefhebbers van "Love actually" te weten hoe het de personages sinds 2003 is vergaan. Maar voor Emma Thompson is geen comeback voorzien in de mini-sequel die regisseur Richard Curtis draait voor het goede doel.
2013 Getty Images

De romantische komedie "Love actually", uitgegroeid tot een ware kerstklassieker, krijgt op 24 maart een kort vervolg. Regisseur en scenarist Richard Curtis werkt momenteel aan een mini-sequel voor het goede doel, waarin hij laat zien hoe het leven van de vele personages intussen is uitgedraaid.

Emma Thompson, die Karen vertolkte, krijgt echter geen rol in de kortfilm. "Richard schreef me: 'Lieverd, we kunnen helemaal niets voor jou schrijven wegens Alan", verklaart de actrice haar afwezigheid.

Alan Rickman, die Thompsons echtgenoot speelde in "Love actually", overleed een jaar geleden. De actrice vindt het niet meer dan normaal dat er dus ook voor haar geen plaats is in een sequel. "Natuurlijk niet, het zou te vroeg, te triest zijn", zegt ze. "Dit is absoluut de juiste beslissing. De film wordt gemaakt ten voordele van "Comic Relief", maar er is helemaal niets komisch aan het verlies van onze lieve vriend, nog maar een jaar geleden."

Hugh Grant en Conin Firth keren wel even terug

Hoe het Karen en haar man Harry is vergaan, nadat hij haar had bedrogen met zijn secretaresse, moeten de fans zich dus maar zelf proberen in te beelden. Emma Thompson heeft wel haar eigen idee. "Ik denk dat ze allebei in therapie zouden zijn", denkt ze.

Hoe levens en liefdes van de andere personages eruitzien, zal Richard Curtis in de tien minuten durende mini-sequel laten zien. Is het echt wat geworden tussen premier Hugh Grant en zijn medewerkster in Downing Street? Heeft de relatie van Colin Firth en zijn  Portugese vlam de taalverwarring overleefd? Wie benieuwd is, komt het antwoord wellicht te weten op 24 maart op BBC One.

Bekijk hier nog eens de trailer van "Love actually" via YouTube:

Meest gelezen