Publiek mag Ancienne Belgique weer in na ontruiming

De Ancienne Belgique, een concertzaal aan de Anspachlaan in hartje Brussel, is een tijd ontruimd na een "bomalarm". Er werd een veiligheidszone ingesteld en de politie onderzocht het gebouw met speurhonden. Er werd niets gevonden. Volgens de politie had een koppel iemand horen zeggen dat hij in hun plaats niet naar binnen zou gaan omdat het "boem" zou doen. Na zowat een uur mochten de bezoekers opnieuw binnen.

Volgens een getuige ter plaatse is de AB even voor 21 uur ontruimd, net voor het begin van het concert van de Franse singer-songwriter  Jain. Iemand van het veiligheidspersoneel van de AB stapte op de scène en vroeg de mensen om de zaal te ontruimen via de nooduitgangen, zonder een reden op te geven. De ontruiming is kalm verlopen volgens de getuige.

Volgens de politie van Brussel is de aanleiding dat een koppel een gesprek had gehoord tussen andere concertgangers en iemand die hen waarschuwde niet naar binnen te gaan. "Die persoon zei aan de concertgangers dat het 'boem' zou doen", zei Ilse Van de Keere van de politie. Het koppel was daarop naar het politiebureau aan de Kolenmarktstraat gegaan om dat aan de politie te melden.

De mensen die de zaal ontruimd hadden, verzamelden zich voor de Beurs en op de Grote Markt. Alle bars in de directe omgeving van en rond de Anspachlaan werden ook ontruimd.

Rond 22 uur mochten de bezoekers opnieuw de concertzaal in. 

Meest gelezen