Vincent Houssiau wordt nieuwe kabinetchef koning Filip

Na de zomer wordt baron Frans van Daele ontlast van zijn functie als kabinetschef van koning Filip. Hij wordt opgevolgd door Vincent Houssiau. Houssiau is momenteel nog kabinetschef van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Dat heeft het Paleis vandaag meegedeeld.
Vincent Houssiau met koning Albert en koningin Paola in 2011 (archief).

Eerder was Houssiau al adjunct-kabinetchef van toenmalig minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V), korte tijd kabinetchef bij Vanckere op Buitenlandse Zaken. Hij was ook adviseur diplomatieke zaken van premier Yves Leterme (CD&V), voor wie hij de Europese Raden voorbereidde, en van premier Herman Van Rompuy.

Houssiau heeft een diplomatieke achtergrond en bekleedde eerder een post in Athene en op de Belgische permanente vertegenwoordiging bij de Europese Unie.

Minister van Justitie Geens dankt Houssiau voor de "schitterende samenwerking" en wenst hem alle succes in zijn verdere loopbaan.
Wie Houssiau zal opvolgen als directeur algemeen beleid bij minister Geens is nog niet bekend, zo werd op het kabinet Geens gesteld.

De vervanging van kabinetchef Frans van Daele, die intussen bijna 70 is, hing al een tijdje in de lucht. Ook Van Daele heeft een diplomatieke achtergrond, en was onder meer kabinetchef van Herman Van Rompuy, toen die voorzitter van de Europese Raad was.

Meest gelezen